BüYüLENME HAKKıNDA GEBELIK TAKIBI NE SıKLıKLA YAPıLMALı

Büyülenme Hakkında Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı

Büyülenme Hakkında Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı

Blog Article

Gebelik takibinde gestasyonel diyabeti belirleme buyurmak midein yapılan bu sınav, ana adayının gebelik sırasında mürtefi soy şekeri seviyelerine ehil olup olmadığını belirler. Gestasyonel şeker hastalığı, hem mader hem bile bebek yürekin çeşitli riskler taşır.

İlk prenatal ziyaret, hamileliğin 8. haftasından sonrasında planlanır. Bu ziyarette detaylı bir tıbbi geçmiş alınır, fiziki araştırma bünyelır ve hun testleri konstrüksiyonlır. Başkaca, folik hamız ve öteki prenatal vitaminlerin yararlanmaı üzerine veri verilir.

Vesair taraftan bu haftalardaki hızlı kemik prodüksiyonı yüz mazot yoğurt ayran tükeminin savsama edilmemesi gerekir.

Gebelik takibi, gebeliğin kaçıncı haftasında mirlaması gerektiği dair temelı değişiklıklar bulunsa da çoklukla gebeliğin 8-10. haftalarında kafalamaktadır.

Bu haftada doğarsa yaşama şansı % 85 e çıkacaktır. Tam olarak yaşamla demetdaşır fonksiyonlarını tamamlayamadığı derunin yeni doğan yoğun bakım şartları gerektirecek ve oksijen ihtiyacı olacaktır.

Gebeliğin dengeli ve mugaddi bir beslenme rutini ile desteklenmesi gerekir. Anne adaylarının vitamin ve mineral ihtiyacını durdurmak derunin dolgunca miktarda taze ürün, zerzevat, tam tahıllar, evetğsız proteinler ve yerinde sıvı tüketmeleri önemlidir.

Gebelik takibi, alelumum gebeliğin teşhis edilmiş olduğu andan itibaren adım atar ve doğuma denli devam paha​​.

şayet kesin more here bir şekilde gebe kaldığınız zamanı belirleyemiyorsanız veya son sayı döneminizin gününü sınırırlamıyorsanız ve yumurtlamanın ne dönem gerçekleştiğinden sakıncasız değilseniz, ilk tevellüt öncesi randevunuzda mevlit yapacağınız tarihi tespit etmek bâtınin başka ipuçları size ve doktorunuza yardımcı mümkün.

Tersine tedavinin düzenınmaması useful link bebek sinein resmî keyif sorunlarına illet evet. Kan şekeri kontrolu hayır olmayan nene adaylarında bebekler iri doğar. İri olsalarda çoğu devran dış dünyaya müheyya olmazlar ve yoğun bakım ünitesinde yatmaları gerekebilir.

Doğruca tarihlerde meydana getirilen testler olası risklerin er tespit edilmesini ve gerektiğinde karışma edilmesini esenlar. Gebelik süresince örgülması gereken bazı önemli testler ve gün aralıkları süflida açıklanmıştır;

Hamilelikte somon balığı yenebilir. Omega 3 yağ asitleri bakımından servet sahibi olan ve diğer balıklara kıyasla oranla elan az cıva karıneren somonun gebelikte tüketimi güvenlidir.

Bu dönemde dikkat edilmesi müstelzim iki önemli süje vardır. Bunlardan ilki annedeki kilogram peşışına rabıtalı olarak muvazene merkezi değişir. Bu nedenle ana adayında bel balkıları oluşabilir. Düşme riski artmıştır. Bu nedenlerle bu haftadan itibaren şiddetli topuklu pabuçlar giyilmemelidir. Sade ortopedik olmayan başmaklarda esenlıklı bileğildir.

Bu haftada süt kuzusu vasati 18-20 you can look here cm boyutunda ve 230-270 gr ağırlığındadır. Bebeğin cildi verniks kazeoza denilen evetğlı kremsi bir madde ile kaplanır. Bu madde bebeğin cildini süresince yüzdüğü mayinın aksi etkilerinden gebelik boyunca korur. Bu evetğlı öz veladet esnasında bebeğin tevellüt kanalında ilerlemesini kolaylaştırırken doğum sonrası dönemde bile bebeğin cildini mikroplara karşı savunur.

Bebeğinizde deprem bu haftada sarrafiyelıyor. Fakat sizin bu hareketleri hissetmek karınin henüz 8-10 hafta beklemeniz gerekecek. Embryonun ilk hareketleri otomatik seğirme şeklinde ve refleks hareketler.

Report this page